Kevin De Bruyne gaat met Manchester City voor winst op het veld van Liverpool

door
Belga
Leestijd 2 min.

Manchester City gaat morgen in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League op zoek naar een goede uitgangspositie op het veld van Liverpool. "We willen met een voorsprong de terugwedstrijd ingaan", blikte Kevin De Bruyne vandaag op de persconferentie van de Citizens vooruit. Manchester City cruiset dit seizoen door de Premier League. Het team van De Bruyne en Vincent Kompany rijgt de zeges aan elkaar. Slechts één team kreeg de troepen van Pep Guardiola in de competitie op de knieën: Liverpool. Op het mytische Anfield ging Manchester City midden januari met 4-3 de boot in. "Wat een geweldige wedstrijd was dat", opende De Bruyne. "Het ging perfect gelijk op, maar gedurende 10 minuten ging het licht bij ons uit. We verloren een aantal ballen en Liverpool strafte dat genadeloos af met doelpunten."

Morgen moeten de Citizens opnieuw naar Anfield Road, waar ze al sinds 2013 niet meer konden winnen. "Ik heb er zelf nog maar twee keer gespeeld. Met die records ben ik dus niet bezig. Ik verwacht opnieuw een passioneel thuispubliek, het wordt een zotte wedstrijd in een groot stadion. Met die passie moeten we kunnen omgaan. We zouden liefst met een voorsprong de terugwedstrijd spelen", aldus De Bruyne.

De Rode Duivel wordt in een adem genoemd met Mohamed Salah als topfavoriet voor de Player of the Year Award (PotY) in Engeland. De Egyptische aanvaller van Liverpool zit in alle competities al aan 37 doelpunten uit 42 wedstrijden. Morgen kijken ze elkaar in de ogen in het kampioenenbal. "Hij beleeft een ongelooflijk seizoen. Niemand had verwacht dat hij zoveel doelpunten zou scoren. Met Sadio Mané en Roberto Firmino bezit Liverpool over een aanvallend toptrio", reageerde KDB, die zichzelf een waardige PotY-winnaar noemt. Hij vindt zijn ploegmaat David Silva ook een te duchten concurrent voor die individuele prijs.

Bron: Belga