Bloemen voor Justin Jules in Frankrijk

Bloemen voor Justin Jules in Frankrijk

Justin Jules (WB Aqua Protect Veranclassic) heeft de openingsrit in het Circuit Cycliste Sarthe (Fra/2.1) gewonnen. De Fransman sprintte na 193,6 km naar de zege voor zijn landgenoot Marc Sarreau (Groupama-FDJ) en onze landgenoot Christophe Noppe (Sport Vlaanderen-Baloise). Boris Vallée (Wanty-Groupe Gobert) werd vijfde. De 66e editie van de Franse rittenkoers begon met een rit voor sprinters. Nadat de obligate vlucht van de dag werd gevormd na enkele kilometers, zakte het tempo in het peloton. De kopgroep met Romain Hardy, Oscar Riesebeek, Mattia Frapporti, Romain Combaud en Juan Felipe Osorio reed maximaal een bonus van 4:15 bij elkaar.

Intussen viel alweer slecht nieuws te noteren over Nacer Bouhanni. De Franse sprinter zou andermaal de finish niet halen. Eerder gaf hij op in Parijs-Nice wegens ziekte, werd hij daarom niet opgesteld in Milaan-Sanremo, reed hij vervolgens ook de Ronde van Catalonië niet uit en nu gaf hij er dus in de openingsrit de brui aan in Frankrijk.Eenmaal op het lokale circuit zakte de bonus van de vluchters snel en op 12 km van het eind werden ze gegrepen door het peloton. Het was Pim Ligthart die het peloton nog probeerde te verschalken in het slot, maar zonder succes.

Er werd gesprint om de zege en daarin toonde Justin Jules zich de snelste van het pak, goed voor zijn eerste zege van het seizoen. Ook vorig jaar won hij de openingsrit in de Franse rittenkoers. Hij is meteen ook de eerste leider.

bron: Belga