943 snelheidsovertredingen en 8 dronken bestuurders bij controles Ronde van Vlaanderen

943 snelheidsovertredingen en 8 dronken bestuurders bij controles Ronde van Vlaanderen
943 snelheidsovertredingen en 8 dronken bestuurders bij controles Ronde van Vlaanderen

De politie heeft zondag 943 bestuurders geflitst bij controles rond de Ronde Van Vlaanderen. Dat meldt gouverneur Jan Briers van Oost-Vlaanderen. Bij alcoholcontroles werden amper acht bestuurders betrapt op dronkenschap achter het stuur. Een flink pak lager dan vorig jaar toen 9,2 procent positief blies. Er werd ook één positieve drugtest afgelegd. De politie heeft twee rijbewijzen ingetrokken. Ook dit jaar werden mobiele snelheidscontroles uitgevoerd om eventuele snelheidsduivels af te remmen. Op acht controleplaatsen werden in totaal 7.953 voertuigen gecontroleerd waarvan 943 voertuigen en motoren sneller reden dan de toegelaten snelheid, of 11,86 procent van de gecontroleerde bestuurders. In 2017 was dat 9,64 procent en in 2016 nog 13,27 procent.

De 42 agenten namen in totaal 313 ademtesten af waarbij 2,56 procent van de gecontroleerden (8 bestuurders) een strafbare alcoholopname bleken te hebben. Dat is minder dan vorig jaar, mogelijk doordat de politie een grotere groep bestuurders controleerde. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceerde dit jaar ook de campagne ‘Beloofd!’, waarbij wielerfans bandjes kregen als ze beloofden niet te drinken.

Bij 42 drugtests en 2 speekseltesten bleek één bestuurder onder invloed te zijn. Er werden twee boetes uitgeschreven voor bestuurders die hun gordel niet droegen. De politie schreef ook 13 processen-verbaal uit voor uiteenlopende verkeersovertredingen en voertuigtechnische inbreuken. Op bevel van het parket van Oost-Vlaanderen moesten twee bestuurders hun rijbewijs onmiddellijk afgeven.

Bron: Belga