Belg versiert opnieuw topfunctie bij modelabel

Kris Van Assche is aangenomen als creatief directeur van het luxe mannenlabel Berluti. De Belgische ontwerper werd al langer getipt als grote kanshebber. Berluti bevestigt het nieuws in een persbericht.
door
laurens.vantomme
Leestijd 1 min.

Van Assche neemt de fakkel over van de Colombiaans/Franse ontwerper Haider Ackermann. De geruchten gingen al langer dat Van Assche de grote favoriet was om de rol van Ackermann over te nemen. Vandaag bevestigt het Italiaanse modemerk de aanstelling van de 41-jarige ontwerper uit Londerzeel.

Nieuwe collectie

Van Assche vertrok recent bij Dior Homme waar hij vervangen zal worden door Kim Jones die dan weer aan het roer stond bij Louis Vuitton. De eerste collectie van de Belg wordt begin januari 2019 gepresenteerd voor het grote publiek.

Antoine Arnault, CEO van Berluti, laat weten dat hij gelukkig is met de komst van de Belgische ontwerper. "Ik ken hem al jaren, en ik heb zijn werk voor Dior Homme altijd fantastisch gevonden. Ik kijk er naar uit om nog dichter met hem samen te werken."

- #Berluti names Kris Van Assche as Artistic Director of the House. His first collection will be presented during Paris Men's Fashion Week in January 2019 - Picture by Paolo Roversi - pic.twitter.com/Y9eDD12K8c

— Berluti (@berluti) 3 april 2018