Kamal Kharmach leest met ons mee: “Ik wil een ander perspectief lezen”

Kamal Kharmach:
Foto VRT

Kamal Kharmach is stand-up comedian, presentator en één van de tien ambassadeurs van LangZullenWeLezen, de nieuwe leescommunity van de VRT. In april leest hij samen met jullie ‘Verkruimeld land’ van Aya Sabi.

«Ik vind het belangrijk om ambassadeur te zijn omdat ik zelf iemand ben die niet veel leest. Ik denk dat dat voor velen herkenbaar is. Ik vind het dan ook fijn om mijn boekenvooruitgang te delen met iedereen, en zo mensen te inspireren om dat ook te doen. En door ambassadeur te zijn, engageer ik me automatisch om zelf meer te lezen. Misschien ga ik dan ook vaker over boeken praten. In een gesprek hoop ik op dit moment meestal dat het niet over boeken gaat, omdat ik vaak toch niet kan meepraten. (lacht)”

«Normaal lees ik het liefst non-fictie. Biografieën en how to-boeken vind ik zalig. ‘Verkruimeld land’ is een roman, een debuut van een jonge auteur met andere roots. Ik hoop vooral een ander perspectief te lezen. Ik denk dat haar achtergrond en jeugdigheid een verrijking zijn, en ben benieuwd om dat te ontdekken. Ik vind het ook belangrijk om jonge schrijfsters een duwtje in de rug te geven.»

(tk)