Goffin zakt naar plaats 10 op ATP-ranking, Nadal lost Federer af

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin moet een plaats inleveren op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. Na zijn vroege uitschakeling op het Masters 1.000 toernooi van Miami zakt de Luikenaar maandag naar nummer 10. Goffin wordt in het klassement voorbijgestoken door de Amerikaan John Isner. Die pakte zondag op het hardcourt in Californië de belangrijkste titel uit zijn loopbaan en wordt daarvoor beloond met een sprong van 17 naar 9.

Helemaal bovenaan de ranking is Rafael Nadal, zonder zelf in actie te komen, de nieuwe nummer 1. De Spanjaard profiteert van de vroege exit van Roger Federer in Miami. De Zwitser was er titelverdediger maar verloor dit jaar al verrassend in de tweede ronde van de Australische qualifier Thanasi Kokkinakis. Daardoor verliest hij een pak ATP-punten.

Nadal, door een blessure aan het rechterbovenbeen afwezig in Miami, begint aan zijn 168e week als nummer 1. De Spanjaard bekleedde die positie voor het eerst op 18 augustus 2008. Ook toen loste hij Federer af.

De Kroaat Marin Cilic blijft derde, voor de Duitser Alexander Zverev. Die schopte het tot de finale in Miami en springt over de Bulgaar Grigor Dimitrov.

Iets lager op de ranking doet de Spanjaard Pablo Carreno Busta een goeie zaak. Dankzij zijn plaats in de halve finales wipt hij van 19 naar 12.

Ruben Bemelmans blijft de tweede Belg op plaats 110 (+6), voor de nog altijd geblesseerde Steve Darcis (143e, -4).

bron: Belga