Jupiler Pro League – OH Leuven pakt met tien punt bij Zulte Waregem

Jupiler Pro League - OH Leuven pakt met tien punt bij Zulte Waregem

Zulte Waregem en Oud-Heverlee Leuven hebben zondag op de eerste speeldag in groep A van Play-off 2 2-2 gelijkgespeeld. OHL moest meer dan een halfuur met een man minder voort, maar het team uit de Proximus League sleepte alsnog een punt uit de brand. Zulte Waregem kwam op het kwartier op voorsprong, toen Hamdi Harbaoui (15.) na een fout op Olayinka een strafschop tegen de netten knalde. Essevee bleef de betere ploeg, maar OHL kwam nog voor de rust langszij. Julien Gorius (35.) werkte de bal met de nodige meeval voorbij doelman Bossut.
Iets voor het uur moesten de Leuvenaars met een man minder voort, nadat Simon Diedhiou rood kreeg voor een ingreep op De Sart. De thuisploeg drong aan, en Nill De Pauw (69.) brak de ban met een trap in de verste hoek. Leuven liet zich niet doen, maar het vizier van Storm stond tot tweemaal toe niet op scherp. Toch kwam OHL nog op gelijke hoogte, toen Jovan Kostovski (87.) op hoekschop de bal binnenwerkte. In de extra tijd kreeg Zulte Waregem nog de kans op de winning goal. Na handspel van Moore in de zestien stond Harbaoui klaar om zijn tweede strafschop van de avond te scoren, maar de spits trapte op de paal.
Eerder deze speeldag klopte Kortrijk Waasland-Beveren ruim met 4-1 en ging Moeskroen met 0-3 winnen bij tweedeklasser Lierse. Kortrijk en Moeskroen voeren de stand aan met drie punten, voor OHL en Zulte Waregem met elk één punt. Waasland-Beveren en Lierse blijven puntenloos.

bron: Belga