"Fans vroegen iets en ik gaf hen Zlatan", zegt Ibrahimovic na droomdebuut bij Galaxy

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn start bij Los Angeles Galaxy niet gemist. De Zweedse vedette viel zaterdag twintig minuten voor tijd in tijdens de derby tegen Los Angeles FC. Met twee goals, waaronder een prachtig afstandsschot, maakte hij meteen het verschil tegen de ploeg van aanvoerder Laurent Ciman.

Ibrahimovic kwam op het terrein bij een 1-3 achterstand voor Galaxy. Nadat Chris Pontius de aansluitingstreffer lukte, zorgde de 36-jarige superster voor de gelijkmaker. Met een weergaloze pegel vanop grote afstand verraste hij de bezoekende doelman. In de slotminuut zette Ibrahimovic de kers op de taart door de beslissende 4-3 binnen te koppen.

Ook na afloop stal 'Ibra', op zijn typerende manier, de show tijdens het traditionele perspraatje. "Ik wilde gewoon invallen. De fans vroegen iets en ik gaf hen Zlatan", lachte hij.

Ibrahimovic vertoeft nog maar sinds donderdag op Amerikaanse bodem. De vermoeidheid na de transatlantische vlucht speelde de spits, die overkwam van Manchester United, dan ook parten. "Die twintig minuten voelden alsof ik veertig wedstrijden heb gespeeld. Ik heb nog last van de jetlag. Ik heb ook lang niet gespeeld. Na de eerste sprint moest ik meteen naar adem happen. Bij de tweede dacht ik: ik zal maar trappen, en de bal ging erin."

De Major League Soccer is voor Ibrahimovic een nieuwe competitie. "Ik heb nog wat tijd nodig om in het ritme te komen, te wennen aan het weer, de manier waarop de ploeg speelt", zei hij. "Maar de honger is nog altijd groot. Dit was een goeie start."

bron: Belga