Euromillions Basket League - Aalstar opnieuw derde na zege bij Antwerp, Bergen klopt Charleroi

Aalstar heeft zondag met 61-73 gewonnen op het parket van Antwerp Giants op de 24e speeldag in de Euromillions Basket League. Bergen haalde het met 78-83 bij Charleroi in het tweede luik van het back-to-back weekend. Antwerp won vrijdag nog met 62-69 bij Aalstar, maar zondag bakten de Oost-Vlamingen de Antwerpenaren een koekje van eigen deeg. Nochtans duwden de Giants meteen het gaspedaal in: 22-13 na het eerste kwart. In het tweede kwart stelde Aalstar zijn defense bij. In tien minuten slikte het team van Jean-Marc Jaumin slechtst twaalf punten: 34-38 bij de rust. Na de pauze behield Aalstar de defensieve intensiteit, in het derde kwart gooide Antwerp maar elf punten door de korf. Okapi controleerde de wedstrijd in het laatste kwart. Senne Geukens was met 20 punten de uitblinker bij de bezoekers. Aalstar komt zo opnieuw op de derde plaats terecht, ten koste van Charleroi dat verloor van Bergen.

Bergen was tuk op revanche tegen Charleroi. Vrijdag trokken de Carolo's nog met 88-90 aan het langste eind na verlengingen. Bergen leidde met 16-22 na het eerste kwart. Onder impuls van Seth Tuttle kwam de thuisploeg aan de leiding bij het ingaan van het laatste kwart (58-55). In de tien laatste minuten wisten de troepen van Daniel Goethals alsnog het tij te keren, onder meer dankzij Garlon Green. De Amerikaan was goed voor 25 punten.

Voor de tweede keer in drie dagen moest Brussels zijn meerdere erkennen in Limburg United. Nog steeds zonder Muya en Lichodzijewski gingen de Brusselaars met zware 84-64 cijfers onderuit, na de 56-86 pandoering van vrijdag.