Euro Hockey League - Herakles als enige Belgische club bij laatste vier

Herakles heeft zich zondag in Rotterdam geplaatst voor de Final Four van de Euro Hockey League. Het schakeld het Spaanse Real Club de Polo uit in de kwartfinales. De Lierenaars wonnen na shoot-outs (6-7). Aan het einde van de reguliere speeltijd stond het 1-1. Real Club de Polo kwam in de 31e minuut op voorsprong. Het was Borja Llorens (31e) die vanop een strafcorner de 1-0 maakte voor de Barcelonese ploeg. David Hens scoorde in de 40e minuut de gelijkmaker voor Herakles. Aan het einde van de reguliere speeltijd kende de wedstrijd geen winnaar, waardoor shoot-outs voor een beslissing moesten zorgen. Die werden met 6-7 gewonnen door Herakles. Het was Nicolas De Kerpel die met zijn winning goal voor de Lierse ontlading zorgde.

Herakles treedt eind mei in de halve finales aan tegen het Nederlandse Kampong, dat eerder op de dag de Brusselaars van Racing in de kwartfinales uitschakelde (4-1).

Ook Dragons ging zaterdag roemloos met 8-0 onderuit tegen Bloemendaal in de achtste finales. De club uit Brasschaat speelt maandag een klassementswedstrijd tegen het Ierse Three Rock Rovers.