Eerste week van paasvakantie wordt wisselvallig

Eerste week van paasvakantie wordt wisselvallig

Deze namiddag blijft het meestal grijs, met nog enkele buien. Gaandeweg wordt het droger vanaf het westen en breekt de zon mogelijk af en toe door het wolkendek. De maxima schommelen rond de 9 graden. Vanavond en vannacht krijgen we rustig en overwegend droog weer, meldt het KMI. Morgen begint zwaarbewolkt, met vooral in het westen van het land lichte regen of motregen. In het centrum en het oosten van het land blijft het meestal droog met vooral veel hoge bewolking. Het wordt zachter, met maxima in de buurt van 9 of 12 graden ten zuiden van Samber en Maas en tot 13 à 14 graden elders. De wind waait matig uit zuid tot zuidoost.

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag gaat het in heel het land regenen. In het westen wordt het na middernacht droger, al kunnen er dan enkele buien gevormd worden. De minima liggen tussen 7 en 10 graden bij een matige zuid- tot zuidwestenwind.Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, met perioden van regen of buien. Het blijft relatief zacht, met maxima tussen 13 en 17 graden, bij een matige zuidenwind. Woensdag en donderdag blijft het wisselvallig, met soms brede opklaringen, maar eveneens bewolkte perioden met af en toe een bui. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. Woensdag komen de maxima in de buurt van 15 graden, donderdag wordt dan weer iets frisser. Vrijdag krijgen we, na het optrekken van eventueel ochtendgrijs, licht tot wisselend bewolkt, maar droog weer. Gaandeweg komt er meer hoge bewolking opzetten. De maxima liggen rond 11 of 12 graden, bij een matige oost- tot zuidoostenwind.

Volgend weekend krijgen we, aan de voorzijde van een golvende storing over de Britse Eilanden, overwegend zonnig en droog weer met maxima rond 20 graden. De kans op een bui is echter niet onbestaande.

bron: Belga