Belgen in het buitenland - Deportivo verliest met kleinste verschil van Atlético Madrid

Op de 30e speeldag van de Spaanse hoogste voetbalklasse heeft Atlético Madrid zondag met 1-0 gewonnen van Deportivo La Coruña. Kevin Gameiro maakte vanop de stip het enige doelpunt van de wedstrijd. Na 33 minuten kreeg Atlético een strafschop na een duwfout in de zestienmeter. De Fransman Kevin Gameiro zette doelman Ruben op het verkeerde been en bracht zo zijn team op voorsprong.

In de 77e minuut liet trainer Clarence Seedorf Zakaria Bakkali invallen. De linksbuiten stond nog geen twee minuten op het veld toen hij nipt de gelijkmaker miste. Bakkali kreeg de bal in het strafschopgebied, draaide weg van zijn verdediger en schoot vervolgens net naast de linkerpaal.

In de stand is Atlético Madrid (67 punten) de eerste achtervolger van Barcelona. Het telt negen punten minder dan de leider. Deportiva La Coruña bengelt onderaan het klassement. Met 20 punten laat het enkel Malaga (17 punten) achter zich. De degradatie komt zo steeds dichterbij.