Vlaamse fotografe wint twee prestigieuze prijzen op één dag

Foto Pexels

Dat de Vlaamse Ann Coppens een krak is in haar vak, is een understatement van jewelste. De voorbije week sleepte de fotografe uit Sint-Gillis-Waas niet één, maar twee prestigieuze fotografieprijzen in de wacht.

De 52-jarige Coppens is al meer dan elf jaar druk in de weer met fotografie, en de laatste zeven jaar focust ze zich vooral op natuurfotografie. “De emoties van dieren weergeven en hun persoonlijkheid uitlichten, dat zijn mijn hoofdpijlers”, zo staat er te lezen op haar site.

Twee prijzen

En dat blijkt een goede tactiek te zijn, want ze heeft deze week de prijs voor de ‘European  Professional Photographer of the Year’ in de categorie Wildlife binnengehaald. Voor die award moest ze drie foto’s insturen die werden beoordeeld door een jury. Op een kiekje lijkt het wel alsof een olifant speelt met enkele eenden. Op de andere twee beelden staan vogels afgebeeld.

Met die laatste foto scoort Coppens nog een andere prijs. In de World Photographic Cup (WPC) oordeelde de jury dat ze de beste Belgische foto had ingezonden. Het is niet de eerste keer dat de Vlaamse met deze prijs in de bloemetjes wordt gezet. Ook vorig jaar werd ze binnen die wedstrijd bekroond tot derde beste natuurfotograaf ter wereld.

Kan je maar niet genoeg krijgen van haar foto’s? Neem dan een kijkje op haar website, Facebookpagina of Instagramaccount.