Wegen van Novak Djokovic en Andre Agassi scheiden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Andre Agassi stopt als trainer van Novak Djokovic. Te veel meningsverschillen tussen beide tennisgrootheden zouden aan de basis liggen van de breuk. Agassi bevestigde het nieuws over de afgesprongen samenwerking aan de Amerikaanse sportzender ESPN. "Ik heb altijd met de beste bedoelingen getracht Novak te helpen. Maar te vaak gingen we akkoord om het niet met elkaar eens te zijn. Ik wens hem het allerbeste in de toekomst."

Agassi trainde Djokovic sinds Roland Garros van vorig jaar. Kort daarvoor had de Serviër gebroken met het team dat hem al elf jaar had begeleid. 'Nole' had toen naar eigen zeggen nood aan "schoktherapie" om opnieuw te kunnen aanknopen met de successen van weleer. In december 2016 werd ook al Boris Becker, die tot de entourage van Djokovic toetrad in 2013, bedankt voor bewezen diensten.

Onder de vleugels van Agassi kon Djokovic weinig sprekende resultaten voorleggen, al stond de twaalfvoudig grandslamkampioen wel lange tijd aan de kant door een elleboogblessure. Djokovic timmert aan de weg terug maar dat verloopt moeizaam. Zowel in Indian Wells als Miami verloor de 30-jarige Serviër deze maand zijn eerste wedstrijd. Op de ATP-ranking is de ex-nummer 1 weggezakt naar de twaalfde plaats.

bron: Belga