NBA - LeBron James snoept Michael Jordan record af

door
Belga
Leestijd 1 min.

LeBron James heeft andermaal een stukje basketbalgeschiedenis geschreven. De 33-jarige superster van de Cleveland Cavaliers scoorde vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen New Orleans voor de 867e wedstrijd op rij minstens 10 punten. Daarmee brak hij het record van Michael Jordan. "King James" zette het record neer in stijl. Met een dunk in het eerste kwart tekende hij voor zijn negende en tiende punt van de match. James kreeg daarop een staande ovatie van het publiek. Hij liet vervolgens de bal waarmee hij het record brak naar de kleedkamer brengen.

De laatste keer dat James niet in de dubbele punten eindigde, dateert van 6 januari 2007, toen hij tegen Milwaukee acht punten maakte. "Records zijn er om gebroken te worden. Het is altijd een eer wanneer mijn naam samen met die van Michael Jordan wordt genoemd", reageerde 'LBJ' na de wedstrijd.

Jordan zette zijn reeks neer tussen 25 maart 1986 en 26 december 2001.

LeBron James beëindigde het duel in de Quicken Loans Arena met 27 punten, 11 assists en 9 rebounds. Hij greep zo net naast een nieuwe triple double. De Cavaliers haalden het van de Pelicans met 107-102.

bron: Belga