Jupiler Pro League - Excel Moeskroen is te sterk voor Lierse

Excel Moeskroen heeft zaterdag het financieel geplaagde Lierse verslagen met 0-3 op de eerste speeldag van Play-off IIa in de Jupiler Pro League. Moeskroen kwam in de 28e minuut op voorsprong op het Lisp. Teddy Mézague bracht na een doorgekopte hoekschop met het hoofd de 0-1 op het scorebord. De 1B-club slikte zeven minuten na rust een tweede treffer, getekend Selim Amallah. Taiwo Awoniyi (59.) legde de eindstand vast.

De Henegouwers boekten zo hun eerste zege sinds eind januari. Lierse ziet geen einde komen aan twee maanden zonder overwinning.

Moeskroen komt met drie punten naast Kortrijk aan de leiding in Play-off IIa. De West-Vlamingen haalden het eerder op de dag met 4-1 van Waasland-Beveren. Zondag kijken Zulte Waregem en OH Leuven elkaar in de ogen.