Euro Hockey League - Dragons sneuvelt na fikse nederlaag tegen Bloemendaal

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dragons heeft zich zaterdag in het Nederlandse Rotterdam niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Euro Hockey League (EHL). De ploeg uit Brasschaat kreeg in de achtste finales hockeyles van het Nederlandse Bloemendaal. De wedstrijd eindigde op 8-0. Bloemendaal scoorde vier veldgoals, maar omdat die in de EHL dubbel tellen, gaf het scorebord na afloop 8-0 aan. Dwyer (16.) opende de score voor de Nederlanders, waarna Bovendeert (24., 39. en 41.) de overige treffers voor zijn rekening nam.

Door de nederlaag is de Belgische kampioen uitgeschakeld in de strijd om de EHL-titel. Bloemendaal neemt het in de kwartfinales op tegen het Franse Saint Germain, dat in de achtste finales de Ieren van Three Rock Rovers met 3-2 klopte.

Vrijdag verzekerde Herakles zich al van een plaats bij de laatste acht na 4-2 winst tegen het Spaanse Atlètic Terrassa. Het team uit Lier treft in de kwartfinales het Spaanse Real Club de Polo. Ook Racing bekert voort na een 9-0 zege tegen het Russische Dinamo Kazan. In de volgende ronde wacht het Nederlandse Kampong, winnaar van de EHL in 2016.

De kwartfinales staan op 1 en 2 april op de agenda.

bron: Belga