Belgen in het buitenland - Napoli laat steekje vallen in titelstrijd, Praet verliest met Sampdoria

Napoli heeft zaterdag op de dertigste speeldag van de Italiaanse Serie A een slechte zaak gedaan met het oog op de titelstrijd. Dries Mertens en co bleven op bezoek in Sassuolo steken op 1-1. Politano (22.) bracht Sassuolo op voorsprong, waarna Napoli op zoek ging naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd viel de 1-1, via een eigen doelpunt van Rogério (80.). De bezoekers probeerden alsnog over Sassuolo te geraken, maar zonder succes. Mertens verliet een kwartier voor tijd het veld.

Chievo hield de punten thuis tegen het Sampdoria van Dennis Praet. De wedstrijd eindigde op 2-1. Castro (62.) en Hetemaj (79.) wisten in de tweede helft de 0-1 van Quagliarella (26.) op strafschop uit. Praet speelde in het verliezende kamp de hele partij.

In de stand staat Napoli (74 ptn) op de tweede plaats, met een punt minder dan Juventus. De club uit Turijn ontvangt later op de avond (20u45) AC Milan en kan dus verder uitlopen. Sampdoria is achtste met 44 punten.