Belgen in het buitenland - Ibrahimovic debuteert met twee treffers in MLS

Het Los Angeles FC van Laurant Ciman heeft zaterdag met 4-3 verloren van Los Angeles Galaxy op de vijfde speeldag in de Major League Soccer. Zlatan Ibrahimovic maakte zijn entree bij Galaxy met twee treffers. Ciman stond in de basis en was aanvoerder bij LAFC, dat na 26 minuten 0-2 voor stond na twee doelpunten van Carlos Vela (5., 26.). Door een owngoal van Steres gaf het scorebord zelfs 0-3 aan in de 48e minuut.

Sebastian Lletge (61.) en Chris Pontius (73.) zorgden voor de aansluitingstreffers. Daarna was het tijd voor de Ibrahimovic-show. De Zweedse superster mocht in de 70e minuut invallen. De 36-jarige aanvaller stond pas zeven minuten op het veld wanneer hij de bal vanop grote afstand in één keer op de slof nam en de doelman verschalkte. In de 90e minuut zorgde hij zelfs voor het winnende doelpunt.

Ibrahimovic, die vorige week Manchester United verliet, had pas één keer getraind met zijn nieuwe ploegmaats.