Oliver Naesen: "Kras op de carrosserie, maar ook niet meer dan dat"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Oliver Naesen ging deze middag nog een laatste keer testen, al wist de Belgische kampioen gisteren al dat hij zondag zeker aan de start zou komen van de 102e Ronde van Vlaanderen. "Er mag dan een kras op de carrosserie zijn, ik ben nog sterk genoeg om er zondag iets van te maken", stelde Oliver Naesen op een inderhaast bijeengestoken persconferentie in het rennershotel. "Ik testte vandaag nog eens intens. Je kan mijn pijn het best beschrijven als een zeurend iets. Bij korte inspanningen heb ik niet echt veel last. Enkel wanneer ik op de trappers ga staan voel ik dat er iets niet juist is in mijn linkerknie. Maar ik panikeer niet."

Oliver Naesen gaf in Dwars door Vlaanderen op, iets wat niet vaak gebeurt. "Tja, ik ben nu eenmaal een renner die er niet snel de brui aan geeft. Maar woensdag was toch iets anders. Ik had echt wel pijn en vreesde voor het ergste naar zondag toe. Vandaar dat ik toch voortijdig mijn remmen dicht kneep. On-Naesen eigenlijk", vervolgde de Belgische kampioen. "Maar het gaat alsmaar beter en beter. Donderdag was de pijn al een stuk milder, vandaag is het opnieuw wat beter. Ik hoop er zondag niet teveel last van te hebben in een zware koers die de Ronde van Vlaanderen toch wel is".

Het kransje kandidaat-winnaars is uitgebreid voor zondag, bevestigt ook Naesen. "Ik kan direct een pak namen geven van renners die kans maken op de eindzege in Oudenaarde. Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Tiesj Benoot, Philippe Gilbert, Jasper Stuyven, noem maar op. Misschien is het wel de eerste keer dat er zoveel kanshebbers zijn. Waar ik mezelf plaats? Daar ergens tussen, maar dan moet alles in zijn plooi vallen en dat kan enkel als ik heel de dag attent koers. Ik start in Antwerpen alvast met voldoende zelfvertrouwen."

bron: Belga