Jürgen Roelandts (BMC) rijdt in dienst van kopman Van Avermaet

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met een vijfde plaats in Milaan-Sanremo en ritwinst in de Ronde van Valencia heeft Jürgen Roelandts dit seizoen al blijk gegeven van een goeie vorm. Niettemin zal ook hij zondag moeten werken voor Greg Van Avermaet, de absolute kopman bij BMC in de Ronde van Vlaanderen. "Dat is zo. Ik schuif mijn eigen ambities aan de kant voor Greg. Graag zelfs", legt hij vandaag uit. "BMC heeft mij ook aangetrokken met dat doel, om Greg te helpen waar nodig. Zondag is zo'n dag."

Roelandts stond zelf al een keer op het podium van Vlaanderens Mooiste. In 2013 werd de voormalig Lotto-renner derde na winnaar Fabian Cancellara en Peter Sagan. "De conditie is goed", bevestigt de 32-jarige Vlaams-Brabander. "Na de E3 Harelbeke, waar ik ook kon meedoen voor de zege, ging het wat minder. In Waregem (Dwars door Vlaanderen, red) miste ik enkele procenten om top te zijn, nu ben ik wel in orde."

Roelandts heeft al een wedstrijdscenario voor zondag in het hoofd. "Ideaal is natuurlijk dat Greg wint", lacht hij. "Het cruciale punt wordt volgens mij de tweede passage aan de Oude Kwaremont. Daar breekt de koers open. Al ging Gilbert vorig jaar vanop de Muur van Geraardsbergen al weg. Het komt erop aan Greg zo goed mogelijk te omringen en hem perfect af te zetten in de finale, zonder dat hij vooraf veel energie heeft verspeeld. De Ronde is altijd afwachten. Heel de dag attent zijn is de boodschap."

bron: Belga