Gilbert klaar voor strijd in Ronde van Vlaanderen na verblijf in Monaco

door
Belga
Leestijd 2 min.

Philippe Gilbert (35) won vorig jaar de Ronde van Vlaanderen na een indrukwekkende solo. "Vorige week was ik goed in de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem, ook al won ik niet. Maar het gevoel was niet zoals vorig jaar", zo zei hij op het persmoment van Quick-Step Floors in Wielsbeke. De voorbije dagen trainde Gilbert in zijn woonplaats Monaco. In 2017 pakte Gilbert de bloemen na een verbluffende solo, aangevat op 50 kilometer van Oudenaarde. "Het belangrijkste is dat zondag één van ons wint. We zullen ons best doen en we nemen altijd onze verantwoordelijkheid. Sommige andere teams doen dat niet. Dat aanvaarden we, ook al is het niet altijd logisch. We gaan proberen de koers te duwen in een richting die wij wensen."

Sinds dit seizoen mogen de teams slechts zeven in plaats van acht renners afvaardigen. "Het wordt moeilijker om het koersbegin te controleren. Het eerste uur van een koers is altijd interessant, en nu nog meer met amper zeven man. In Gent-Wevelgem sprong iedereen van in het begin. We willen zondag de ontsnapping controleren, met de juiste jongens erin. Ik zeg niet dat we als eersten eraan zullen sleuren. Maar op een gegeven moment moet dat toch gebeuren, liefst zo laat mogelijk."

Het team van Patrick Lefevere is op papier veruit de sterkste ploeg voor de Ronde van Vlaanderen, met verder ook Yves Lampaert, Niki Terpstra en Zdenek Stybar. "We mogen veel vertrouwen hebben. Je ziet dat er een grote eenheid is in de ploeg. Iedereen is geconcentreerd."

"Woensdag heb ik slechts 15 kilometer van Dwars door Vlaanderen gezien. Ik was blij dat Yves Lampaert erin slaagde te winnen. Maar van de wedstrijd heb ik niet iets speciaal geleerd voor zondag. Het zijn altijd dezelfde 15 à 20 namen die terugkomen."

De voorbije dagen trainde Gilbert in Monaco. "Ik probeerde het slechte weer te vermijden. Het was al een zwaar voorjaar, met veel sneeuw, regen en koude. Ik denk dat het me goed heeft gedaan", besloot Gilbert.

bron: Belga