Degenkolb twijfelt niet over kopmanschap Stuyven: "Hij kan het afmaken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

John Degenkolb (29) voelt zich nog niet honderd procent voor de Ronde van Vlaanderen. Daardoor is Jasper Stuyven zondag kopman bij Trek-Segafredo. "Mijn focus ligt meer op Parijs-Roubaix", zei de Duitser op het persmoment van Trek-Segafredo in Brugge. Degenkolb stapte met bronchitis uit Parijs-Nice en moest verstek laten gaan voor Milaan-Sanremo. Hij hoopt vooral op een glansrol in Parijs-Roubaix, de koers die hij in 2015 op zijn naam schreef. "Ik heb niet de minste twijfels bij het kopmanschap van Stuyven. Jasper was heel sterk in de voorbije koersen. Ik ben ook niet de renner die altijd en overal kopman moet zijn", stelde Degenkolb. "Ik zal proberen om er in de Ronde zo lang mogelijk bij te zijn. Ik kan zeker nuttig zijn voor het team. Mijn focus ligt meer op Parijs-Roubaix. Nadat ik Milaan-Sanremo miste, kan de Ronde belangrijk zijn om opnieuw een hoog niveau te bereiken."

Woensdag reed Trek-Segafredo volgens Degenkolb niet de perfecte koers in Dwars door Vlaanderen. "Toch was het indrukwekkend dat we nog drie renners voorin hadden na de Taaienberg, want we moesten voordien van te ver komen. Aan dat punt hadden we natuurlijk al veel energie verbruikt. Als we zondag slimmer rijden, zullen we er zijn op het moment dat de koers openbreekt."

"Niemand is tot nu toe fenomenaal. Tiesj Benoot is natuurlijk wel heel sterk. En dat al voor even. We zullen zien of hij die lijn kan doortrekken. Maar laten we niet vergeten dat de Ronde zal beslist worden door de sterkte van het team. Quick-Step staat er het best voor op dat vlak. Ze zijn er altijd bij. Maar ook in de recente koersen was ons team sterk. In Dwars door Vlaanderen waren we nog met drie renners in het belangrijke deel van de koers. Zondag kan dat ook het geval zijn, en met Jasper hebben we iemand die het kan afmaken", besloot de Duitser, vorig jaar zevende in de Ronde van Vlaanderen.

bron: Belga