Acht Carrefour-hypermarkten gesloten door staking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Door een staking zijn vandaag acht hypermarktketen van de groep Carrefour gesloten: eentje in Genk en zeven in de regio Luik. Dat meldt Carrefour vandaag. "De ingang van een aantal winkels wordt geblokkeerd door mensen die Carrefour niet kent", betreurt de directie. De staking heeft te maken met de begin dit jaar aangekondigde herstructurering bij Carrefour in België, waardoor meer dan 1.200 banen op de tocht staan. De hypermarkten van Genk en Belle-Île (Luik) zijn met sluiting bedreigd. Andere hypermarkten rond Luik sloten zich bij de actie van vandaag - en normaal ook morgen - aan.

De directie van Carrefour heeft begrip voor de emotionele reacties in Genk en Belle-Île, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve, maar ze kan niet veel begrip opbrengen voor de timing van deze actie. "Afgelopen maandag beslisten de sociale partners en de directie namelijk net om de agenda vast te leggen om de onderhandelingen omtrent het transformatieplan van Carrefour België aan te vatten", stelt hij.

Nog minder begrip is er voor de sluiting van zes andere Luikse hypermarkten. "De ingang wordt er geblokkeerd door mensen die wij niet kennen", zegt de woordvoerder, "terwijl de medewerkers de winkel wensen te openen".

"De vakbonden duwen het trouwe cliënteel naar de concurrentie, brengen het bedrijf ernstige schade toe en penaliseren hiermee alle winkels en medewerkers van Carrefour België van het land", besluit Carrefour.

bron: Belga