Cheerleader ontslagen wegens te pikante foto op Instagram

Cheerleader ontslagen wegens te pikante foto op Instagram
AFP / S. Gardner

Een cheerleader van de NFL-club The New Orleans Saints is ontslagen omdat ze een te sexy foto op Instagram heeft gepost. Nu stapt ze naar de rechter wegens genderdiscriminatie. Dat meldt The New York Times.

De 22-jarige Bailey Davis heeft volgens haar ex-werkgever de regels overtreden. Als cheerleader is het verboden om op Instagram naakte of of half-naakte foto’s te delen. De dames mogen ook niet in contact komen met spelers van het team. De club beschuldigt haar van beide feiten. Davis laat het hier niet bij en stapt naar de Equal Employment Opportunity Commission. Dit is het federaal agentschap dat waakt over gelijke kansen en gelijke rechten in Amerika.

Andere regels voor mannenDavis vindt de regels tegenover vrouwen oneerlijk. De cheerleaders krijgen een code opgelegd die niet van toepassing is op de spelers. Als bijvoorbeeld een cheerleader een restaurant binnenstapt waar een speler aan het eten is, dan moet ze vertrekken omdat ze geen contact met hem mag hebben. Als de cheerleader in het restaurant aan het eten is en er komt een speler binnengestapt, dan moet zij vertrekken.

Er bestaan ook strenge regels voor alle online activiteiten. Zo mogen cheerleaders niet gevolgd worden door spelers op sociale media. Ze mogen ook niet gefotografeerd worden in een outfit van de club, waardoor ze zich niet kunnen ontwikkelen als merk. Deze regels zijn niet van toepassing op de spelers van de club.

Oneerlijk

Volgens de ploeg zijn de regels er om de vrouwen te beschermen van spelers die slechte bedoelingen met ze kunnen hebben. Sara Blackwell, de advocaat van Davis, vindt het niet normaal dat cheerleaders verboden worden om contact te zoeken met spelers, iets dat andersom niet het geval is.

Het is niet bekend of ook andere ploegen dit soort regels opleggen aan hun cheerleaders. De National Football League kampt al jaren met een vrouwonvriendelijk imago. Mogelijk komt met deze rechtszaak een kentering in de voornamelijk door mannen bestuurde wereld.

I wanna break glass ceilings not fit glass slippers ?: @bryceellphoto #dance #leveltheplayingfield

Une publication partagée par Bailey Davis (@jacalynbailey) le

#leveltheplayingfield

Une publication partagée par Bailey Davis (@jacalynbailey) le