WTA Miami – Sloane Stephens houdt Victoria Azarenka uit finale

WTA Miami - Sloane Stephens houdt Victoria Azarenka uit finale

Sloane Stephens (WTA-12) heeft zich donderdag voor de finale van het WTA-toernooi van Miami (8.648.508 dollar) geplaatst. De 25-jarige Amerikaanse won in 2 uur en 9 minuten met 3-6, 6-2 en 6-1 van de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-186), de toernooiwinnares van 2009, 2011 en 2016. In de tweede halve finale neemt de Amerikaanse toernooisensatie Danielle Collins (WTA-93) het op tegen de Letlandse Jelena Ostapenko (WTA-5).
Zaterdag staat Stephens in haar zesde WTA-finale. De vorige vijf won ze allemaal. Het leverde haar titels op in Washington (2015), Auckland, Acapulco en Charleston (2016), voor ze eind vorig seizoen met het US Open een eerste Grand Slam op haar palmares bracht.
Eerder deze maand werd Azarenka ook in Indian Wells al door Stephens uit het toernooi gewipt. Daar gebeurde dat in de tweede ronde (6-1, 7-5). In Miami speelde de voormalige nummer een van de wereld pas haar tweede toernooi sinds ze vorig jaar in Wimbledon in de halve finals uitgeschakeld werd. Wegens een rechtszaak om het voogdijschap kon de in Los Angeles wonende Azarenka de staat Californië niet met haar vijftien maanden oud zoonje Leo verlaten.

.bron: Belga