"Verbod onverdoofd slachten is uitstekende zaak. Spijtig dat De Backer dit anders ziet"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) is niet zo opgezet met een aantal uitspraken die Open Vld-staatssecretaris Philippe De Backer in een interview met Joods Actueel over het verbod op onverdoofd slachten. In het interview zegt De Backer onder meer: "Wat betreft het debat over ritueel slachten, dat is vanuit N-VA kant hard gepusht. Die moesten dat per se binnenhalen. Maar die wet is er nu en moet je dus respecteren. Maar we moeten wel kijken welke oplossingen we de Joodse gemeenschap kunnen aanbieden, bijvoorbeeld door aan de noden tegemoet te komen via de import van vlees."

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft bedenkingen bij die uitlatingen van De Backer. "Ik vind het verbod op onverdoofd slachten een uitstekende realisatie van deze regering. Ik vind het spijtig dat Philippe De Backer dat anders ziet", zegt Weyts in een reactie aan Belga.

Volgens de N-VA-minister is bij het verbod ook maximaal rekening gehouden met de gevoeligheden binnen de verschillende religieuze gemeenschappen. "Dirk Lips (voorzitter van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn, red.) is aangeduid om ook met hen blijvend in dialoog te gaan", klinkt het. "Maar anderzijds gaan we echt de import van vlees niet subsidiëren", besluit Weyts.

bron: Belga