Tom Meeuws – “Politieke relevantie van ons artikel is zonneklaar”

De politieke relevantie van het artikel op de website van Knack is “zonneklaar”. “De politieke situatie in Antwerpen kan je niet juist inschatten, als je de achtergrond ervan niet kent”, zegt Bert Bultinck, hoofdredacteur van Knack, donderdagavond. Knack publiceerde donderdag een artikel onder de titel “Waarom de N-VA Tom Meeuws ‘kapot’ wil”. Het weekblad verwijst daarin naar de relatie tussen Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans en Antwerps sp.a-kopstuk Tom Meeuws, die liep van half 2013 tot 2015, en ziet een link met de aanvallen op de Antwerpse sp.a’er.
Liesbeth Homans betreurt dat een journalist van Knack haar stukgelopen relatie met Tom Meeuws op de straatstenen heeft gegooid. Volgens de N-VA-minister heeft haar vroegere relatie met Meeuws “geen enkele politieke relevantie”. “Ik betreur uitermate dat een journalist elementen uit mijn privéleven van bijna vier jaar geleden vermengt met een lopende politieke discussie”, stelt ze in een reactie.
“Op het moment dat een hoog geplaatste bron bij de N-VA ons zegt dat de reden voor de heftigheid van de strijd tussen de twee partijen voor een belangrijk stuk ligt bij de relatie tussen Homans en Meeuws, zou het fout zijn om die informatie achter te houden”, aldus Bultinck.
Op Twitter schrijft journalist Walter Pauli, de auteur van het artikel op de website van Knack: “Dit was geen eenvoudig artikel. Maar als ‘de hele Wetstraat’ erover ‘fluistert’, hoe langer hoe luider, en je krijgt bij alle partijen bevestiging, dan is het nodig om ook deze kant van de politiek te beschrijven.”

bron: Belga