Standard en Charleroi openen laatste rechte lijn richting titelstrijd

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard en Charleroi trappen morgen in een ongetwijfeld pittige Waalse derby de eerste speeldag van Play-off 1 op gang. Anderlecht en AA Gent kijken elkaar nadien op Pasen in de ogen, terwijl leider Club Brugge op paasmaandag opent tegen Racing Genk. Club staat na de halvering van de punten nog steeds ruim aan kop. Eerste achtervolger Anderlecht heeft een achterstand van zes punten, Charleroi, het nummer drie, volgt al op acht punten. Blauw-zwart hoopt dus tegen Racing Genk de weg van de reguliere competitie voort te zetten, maar zal de zege niet cadeau krijgen. De Limburgers verloren twee weken geleden nog de finale van de Beker van België tegen Standard (0-1) en hopen via PO 1 alsnog een ticket voor Europees voetbal te bemachtigen.

Met een kloof van zes punten is Club dus de uitgesproken favoriet, maar ook Anderlecht heeft zijn titelambities stiekem nog niet opgegeven. Dan zal AA Gent wel voor de bijl moeten. De Buffalo's begonnen dramatisch aan het seizoen, maar Yves Vanderhaeghe zorgde voor een nieuwe wind. Over de titel praat in de Ghelamco Arena niemand -Gent telt negen punten minder dan club- maar de tweede plaats is het doel.

Met Standard en Charleroi openen twee teams voor wie het seizoen al min of meer geslaagd is. Standard verzekerde zich van bekerwinst, terwijl de Carolo's hun doel, kwalificatie voor PO 1, bereikt hebben. Toch is er hoop dat beide ploegen de nacompetitie met de nodige sérieux aanvatten. De Rouches willen immers tonen dat ze, ondanks enkele matige jaren in de Jupiler Pro League, nog steeds tot de Belgische top horen. Charleroi hoopt dan weer, als enige kleine club tussen de G5, zoveel mogelijk punten af te pakken van de topteams.

- PO 2 -

Ook in de twee groepen van PO 2 staat in het paasweekend de eerste speeldag op het menu. In poule A ontvangt Kortrijk, zevende na de reguliere competitie, Waasland-Beveren, terwijl tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven naar Zulte Waregem moet. Lierse, ook uit de Proximus League, opent thuis tegen Moeskroen. Voor de Pallieters een kans om hun extrasportieve problemen, met een overname die maar niet rondgeraakt, even te vergeten.

In de B-groep kijkt Lokeren op Daknam Sint-Truiden in de ogen en maakt KV Oostende de verplaatsing naar Antwerp. Eupen, dat zich in extremis redde, ontvangt Beerschot Wilrijk, dat in de promotiefinale tegen Cercle Brugge maar nipt naast het ticket voor de Jupiler Pro League greep.

bron: Belga