Lentezon laat zich zien

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vandaag is het meestal droog met zon en wolken. De maxima liggen rond 11 graden. Vannacht trekt een regen- en buienzone over ons land vanaf het zuidwesten. De temperatuur daalt tot rond 4 graden. Morgenvroeg zijn er nog mooie zonnige perioden, maar vrij snel neemt de bewolking toe en in de namiddag palmt een regenzone ons land in vanaf de Franse grens. De maxima liggen tussen 8 en 11 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 11 en 13 graden elders.

Zaterdagochtend verlaat een regenzone ons land via het noorden. Nadien wordt het wisselvallig met opklaringen en droge momenten en vooral in de namiddag kans op enkele buien. De maxima schommelen tussen 6 en 11 graden. Zondag/Pasen is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en wisselvallig met kans op enkele buien. Het is eerder fris met maxima tussen 4 graden op de Hoge Venen en 6 tot 8 graden elders.

Op Paasmaandag wordt het snel overal zwaarbewolkt met regen die vanuit het zuidwesten door het land trekt. In het zuidoosten van het land blijft het mogelijk droog. De maxima schommelen tussen 8 en 11 graden. Dinsdag sleept een storing over ons land. Het is zwaarbewolkt met perioden met lichte regen. Het wordt zachter met maxima tussen 11 en 15 graden. Ook woensdag is het meestal zwaarbewolkt en regenachtig. Het blijft zacht met maxima rond 14 graden voor het centrum van het land. Donderdag blijft het waarschijnlijk droog met opklaringen vanuit het westen.

bron: Belga