Aanrijding van Franse militairen was geen terrorisme

Aanrijding van Franse militairen was geen terrorisme
Aanrijding van Franse militairen was geen terrorisme

De man die donderdagochtend een groep joggende Franse militairen aanreed nabij hun kazerne, had geen terroristisch motief. Het gaat niet om terrorisme en zelfs niet om poging tot moord, maar om een “trieste, banale zaak van geweld”, zegt de procureur van Grenoble vanavond. De bestuurder, een 23-jarige bekende bij het gerecht, had gedronken. Iets na 8 uur vanochtend reed een man in op een groepje joggende militairen nabij de kazerne van Varces-Allières-et-Risset, in de buurt van Grenoble in het oosten van Frankrijk. Niemand raakte daarbij gewond. De Franse politie kon wel al snel twee personen oppakken. Het gaat om de chauffeur van de wagen en de eigenaar ervan.

Volgens de procureur Jean-Yves Coquillat gaat het “duidelijk” niet om terroristische feiten. Eén betrokken militair getuigde dat de man de wagen niet recht op hen afstuurde, maar zijn stuur een snok gaf om de soldaten “schrik aan te jagen”. Het gaat volgens Coquillat dus niet om een poging tot moord, maar wel om “geweld en mogelijk ook bedreigingen.”De bestuurder zou ook dronken geweest zijn. De 23-jarige jongeman kon daarom nog niet ondervraagd worden. De politie deed wel al een huiszoeking bij hem thuis. De jongeman werd al 25 keer veroordeeld voor diefstal en geweldplegingen, en verbleef ook al twee keer in de gevangenis. Hij is nog maar sinds eind december terug op vrije voeten.

Er zat ook nog een jonge vrouw in de wagen toen de 23-jarige op de soldaten inreed. Zij kon nog niet geïdentificeerd worden.

Bron: Belga