Is het einde van iTunes nabij?

Eerder deze maand kondigde Apple aan dat het bepaalde diensten van iTunes zou afbouwen. Gebruikers vrezen nu het einde van de muziekdienst. Een angst die volgens topman Jimmy Iovine, niet ongegrond is.
door
laurens.vantomme
Leestijd 1 min.

In een brief naar de muziekindustrie van begin maart, kondigde Apple aan dat ze dit jaar de verkoop van 'iTunes LP's' willen afbouwen. Dit zijn multimedia-albums waarbij de koper niet alleen muziek krijgt, maar ook bepaalde extra's zoals interactieve illustraties of video's. Vanaf volgende maand zullen muziekbedrijven zulke albums niet meer kunnen indienen. De verkoop van de bestaande albums stopt volledig in 2019.

Volgens Iovine is het einde van de muziekdienst in zicht. "Het is onvermijdelijk dat Apple op termijn stopt met het verkopen van songs", zegt de topman. "Eigenlijk is het simpel: we houden ermee op als mensen stoppen met nummers kopen."

Apple Music

Het Californische bedrijf stort zich nu volledig op Apple Music. Deze streamingdienst moet de concurrentie aangaan met Spotify. Op dit moment heeft Spotify zeventig miljoen abonnees. Experts verwachten dat Apple Music zijn grootste concurrent snel zal overtreffen.