Regering herlanceert GEN-werf in Hoeilaart

Regering herlanceert GEN-werf in Hoeilaart

Premier Charles Michel en federaal minister van Mobiliteit François Bellot hebben vandaag de werf van het Gewestelijk Expresnet (GEN) in Hoeilaart bezocht in gezelschap van Luc Lallemand en Sophie Dutordoir, respectievelijk de CEO van Infrabel en van de NMBS. Met het bezoek zijn de werken aan het GEN officieel heropgestart. Het Vlaams-Brabantse Hoeilaart ligt op spoorlijn 161 Brussel-Ottignies, een van de twee trajecten waarvoor infrastructuurbeheerder Infrabel en dochteronderneming TUC Rail de werf opstarten voor een verdubbeling van de capaciteit naar vier sporen. De tweede spoorlijn is die tussen Brussel en Nijvel (lijn 124).

Infrabel en de NMBS hebben beslist om traject per traject te werken, ten voordele van het cliënteel van de spoorwegmaatschappij. De werken starten prioritair op lijn 161, op het stuk tussen het station van Watermaal en de binnenkomst van Terhulpen. De verdubbeling naar vier sporen en dus de frequentieverhoging van treinen in deze zone wordt verwacht vanaf 2025.Vandaag, kort na 11 uur, staken de verantwoordelijken van NMBS en Infrabel, bijgestaan door François Bellot en Charles Michel, symbolisch een hand toe bij de plaatsing van de spoorrails.

De federale regering deblokkeerde vorig jaar een bijkomende enveloppe van 1 miljard euro voor de voortzetting van de GEN-werken. De burgerlijke bouwingrepen waren sinds zowat drie jaar onderbroken.

bron: Belga