Facebook herschikt privacy-instellingen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Facebook gaat zijn privacy-instellingen herschikken zodat ze gemakkelijker te vinden zijn voor gebruikers. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Er komt ook een tool voor gebruikers om bepaalde gegevens eenvoudig te verwijderen. Na het schandaal rond Cambridge Analitica, dat misbruik zou hebben gemaakt van data van miljoenen Facebook-gebruikers, wil Facebook het vertrouwen van zijn gebruikers herwinnen. "We hebben duidelijk begrepen dat de privacy-instellingen en andere belangrijke functies te moeilijk te vinden zijn en dat we meer moeten doen om mensen te informeren", klinkt het.

Facebook belooft de privacygerelateerde instellingen op de netwerksite prominenter naar voren te zullen schuiven. Het instellingenmenu in de mobiele app is opgefrist. "In plaats van instellingen te verspreiden over bijna 20 verschillende schermen, zijn ze nu toegankelijk vanuit één enkele plaats. We hebben ook verouderde instellingen opgeruimd zodat het duidelijk is welke informatie wel of niet gedeeld kan worden met apps", luidt het.

Facebook-gebruikers zouden voortaan ook beter moeten kunnen zien welke informatie gedeeld is met Facebook. Daarom komt er een tool "Access Your Information", waarbij gebruikers hun informatie - berichten, reacties, zoekopdrachten - zullen kunnen beheren of wissen.

bron: Belga