Met deze tips krijg je een propere koelkast

Foto / Pinterest

Je eigen nestje kuisen, het is geen dankbaar karwei. Vooral de keuken blijkt een bron van bacteriën en ergernis te zijn. Met deze tips is je koelkast in een mum van tijd weer schoon. 

Slechte geurtjes 

Per ongeluk iets slecht laten worden? Met een simpel trucje, lost je dit probleem op. Zet gewoon een bakje keukenzout in de koelkast. Elke keer als je deur opendoet en met het bakje schudt, verdwijnt de geur als sneeuw voor de zon.

Sorteren Probeer de verschillende voedselsoorten van elkaar te scheiden en werk met bakjes. Op deze manier heb je een overzicht en kunnen smaken en geuren niet in elkaar overvloeien.

Vocht

Bepaalde fruit- en groentesoorten zijn sneller vatbaar voor vocht en schimmel. Je kan dit voorkomen door ze op een droog doekje te leggen. Regelmatig verversen is wel de boodschap.

Verstandig poetsen

Ben je van plan om de ijskast te poetsen? Denk dan wel twee keer na welke je producten hiervoor gaat gebruiken. Het beste middel is nog altijd azijn. Het is quasi geurloos en werkt zeer effectief in de strijd tegen hardnekkige vlekken. Zeep daarentegen kan je eten sneller doen bederven.

Herkenning 

Hoe vaak trek je de ijskast niet open en heb je eigenlijk geen idee wat er nu juist in dat kleine hoekje ligt. Om te vermijden dat je koelkast vol ligt met onbekende en vervallen producten, kan je best overal een label plakken met een beschrijving en de houdbaarheidsdatum op.

Rangorde

Voedsel heeft in de koelkast een bepaalde rangorde. Zo leg je vlees en vis best onderaan, want daar is het het koudst. Bovendien kan er geen ander eten aangetast worden als het hele boeltje begint te lekken. Fruit en groenten liggen er net boven en kan je ook beter scheiden. Sommige soorten rijpen/rotten sneller als ze te dicht bij elkaar liggen.