Littekens, huidstriemen of een ongelijkmatige teint?

De huid is ons grootste orgaan en meet zo’n anderhalve vierkante meter. Haar belangrijkste functie is ons te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het is dan ook logisch dat we onze huid goed moeten verzorgen.

Bio-Oil wordt wereldwijd aanbevolen als huidverzorgingsproduct dat de zichtbaarheid van littekens, huidstriemen, onregelmatige teint en een uitgedroogde of verouderde huid helpt te verminderen. Deze unieke formule met een niet-vette basis wordt gemakkelijk geabsorbeerd en is geschikt voor gebruik op je lichaam en je gelaat.

Huidstriemen en littekens

Wanneer het lichaam sneller in omvang toeneemt dan de huid, dan scheurt de onderhuid en bij genezing vormt er zich een litteken. Deze littekens zijn zichtbaar op het huidoppervlak en worden huidstriemen genoemd. Vooral zwangere vrouwen zijn erg vatbaar voor huidstriemen. Littekens op de huid zelf maken integraal deel uit van het genezingsproces en komen voort uit een overproductie van collageen rond een wonde. Huidstriemen en littekens hebben een blijvend karakter en ook al is de formule van Bio-Oil speciaal gemaakt om ze te vervagen, toch gaan ze er niet door verdwijnen. Bio-Oil dient in een ronddraaiende beweging aangebracht te worden op de huidstriemen of littekens, tweemaal per dag gedurende minimum 3 maanden. Gedurende de zwangerschap is het aan te raden Bio-Oil te smeren vanaf de start van het tweede trimester op zones waar zwangerschapsstriemen vaak voorkomen: de onderbuik, borsten, lage rug, heupen, billen en dijen.

Droge huid

Het huidoppervlak wordt bedekt door een onzichtbare olielaag die ervoor zorgt dat vocht niet kan ontsnappen. In een erg droge omgeving volstaat dit olielaagje niet, waardoor te veel vocht aan de huid onttrokken wordt. Dagelijks douchen of baden kan dit nog verergeren omdat zeep en water de olielaag aantasten. Bio-Oil vult de natuurlijke olielaag aan. Heb je last van een droge huid? Smeer je dan twee keer per dag in met Bio-Oil.

Ongelijkmatige teint

Een onregelmatige teint komt voor als de melanineproductie in het lichaam niet evenwichtig is. Dit kan uitgelokt worden door externe factoren zoals overdadige blootstelling aan zonlicht of het gebruik van huidblekende middelen van minderwaardige kwaliteit; of door interne factoren zoals hormonale schommelingen gerelateerd aan zwangerschap, menopauze of het gebruik van orale voorbehoedsmiddelen. Bio-Oil helpt het uitzicht van een ongelijkmatige teint te verbeteren. Breng Bio-Oil twee keer per dag in een ronddraaiende beweging aan op de huid, en dit gedurende minstens 3 maanden.

Huidveroudering

Gerimpelde huid, geassocieerd met het verouderingsproces, wordt voornamelijk veroorzaakt door een daling van de hoeveelheid collageen en elastine in de huid. Bio-Oil bevat talrijke ingrediënten die de huid gladder en soepeler maken. Bio-Oil hydrateert ook de huid, wat de textuur, de teint en het uitzicht van fijne lijnen en rimpels verbetert. Breng Bio-Oil twee keer per dag aan op de aangetaste huid.

TIP

Ook last van cellulitis?

Of je nu slank bent of niet, de meesten van ons blijven niet gespaard van cellulitis vanaf een bepaalde leeftijd. Bio-Oil® kan ook hier helpen om die onesthetische vetkussentjes gladder te maken. Met toevoeging van cafeïne wordt het effect nog verhoogd.

bio-oil

  • Meng enkele druppels Bio-Oil® met vloeibare honing en koffiegruis (restant koffie met cafeïne, makkelijk te halen uit o.a. capsule & patch).
  • Geef de huid hiermee een goede massagebeurt gedurende 1 minuut.
  • Wikkel daarna plasticfolie rond de huid en leg gedurende 10 minuten een warme handdoek op de huid.
  • Spoel af met lauw water en breng nog een beetje Bio-Oil® aan om de huid te hydrateren.