Uber wil samenwerken voor betere mobiliteit in Brussel

door
Belga
Leestijd 2 min.

De alternatieve taxidienst Uber wil samenwerken met de hele sector - ook de taxi's - voor een betere mobiliteit in Brussel. De algemene directeur van Uber in België, Joost Verdriesen, stelt in een verklaring dat alle professionele bestuurders daarin een rol te spelen hebben. Vandaag manifesteren ongeveer 650 taxi's tegen Uber. "Terwijl nieuwe technologische oplossingen mensen de kans geven zich te verplaatsen met hun persoonlijke voertuigen, zal er nood zijn aan een betere toegankelijkheid tot openbaar vervoer. Maar taxi's en VVB-bestuurders (Verhuur Voertuig met Bestuurder, nvdr.) spelen een even belangrijke rol om deze verandering te steunen", klinkt het.

Uber zegt geëngageerd te zijn om met de hele sector samen te werken voor een betere mobiliteit in Brussel. "Door wettelijke beperkingen zijn de voordelen van onze applicatie vandaag enkel beschikbaar voor VVB-bestuurders, maar we hebben bestuurders van elke rang en stand gezien die onze app gebruiken", aldus Verdriesen. "De belangrijkste reden die ze ons daarvoor geven, is de flexibiliteit die de app hen biedt."

Volgens de algemene directeur zijn dergelijke kansen nieuw, maar is flexibel en zelfstandig werken in de sector dat niet. "In Europa is 75 procent van de taxi's vandaag zelfstandig en in Brussel is dat ongeveer 50 procent", aldus nog Verdriesen.

"We geloven dat alle professionele bestuurders een rol te spelen hebben in de verbetering van de mobiliteit in Brussel", zegt hij nog. "We blijven geëngageerd om een open en constructieve partner te zijn in elke hervorming die het belang van de bestuurders, passagiers en de stad Brussel dient."

bron: Belga