NMBS werft tegen eind 2018 nog 1.200 werknemers aan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tegen eind dit jaar wil de NMBS 1.200 medewerkers aanwerven. Om die jobs ingevuld te krijgen, heeft de spoorwegmaatschappij HR Rail, de juridische werkgever van het spoorwegpersoneel, ingeschakeld om een rekruteringscampagne te lanceren. Die campagne ging deze week van start. Dat meldt de NMBS vandaag in een communiqué. Over geheel 2018 moet HR Rail in totaal 1.600 nieuwe medewerkers voor rekening van de NMBS aanwerven. Gezocht worden 320 treinbestuurders en bestuurders rangeringen en 185 treinbegeleiders. Daarnaast zoekt de NMBS mensen met technische profielen, zoals 300 technici (mecaniciens en elektromecaniciens), alsook burgerlijk en industrieel ingenieurs en commercieel medewerkers.

Om de campagne te ondersteunen, werd de website www.nmbs.be/jobs in een nieuw kleedje gestoken. Kandidaten vinden er onder andere meer informatie over de carrièremogelijkheden bij de Belgische Spoorwegen evenals getuigenissen van verschillende medewerkers.

Volgens CEO Sophie Dutordoir gaat de campagne "verder dan de simpele oproep tot kandidaatstelling: zij benadrukt immers de waarden die nodig zijn voor onze toekomst, zoals klantgerichtheid, professionalisme, engagement en de passie voor het beroep, alsook de goesting uitdagingen aan te gaan."

bron: Belga