Malinovskyi en Oekraïne kloppen Japan op Sclessin

Oekraïne heeft het deze namiddag in een oefeninterland op Sclessin met 2-1 gehaald van Japan. Voor de Japanse doelman Eiji Kawashima was het een terugkeer in mineur naar het stadion van Standard, waar hij tussen 2012 en 2015 onder contract stond. De Oekraïeners kwamen na 21 minuten op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Ueda. Makino (41.) kon nog voor rust gelijkmaken, maar na de pauze bezorgde Karavaev (69.) de Oost-Europeanen toch de winst.

Bij Oekraïne stond Ruslan Malinovskyi (Racing Genk) in de basis. Hij werd na een uur gewisseld. Japan liet Yuya Kubo (AA Gent) na een uur invallen. Ryota Morioka (Anderlecht) bleef op de bank.

De Japanners staan in juni op het WK tegenover Colombia (19 juni), Senegal (24 juni) en Polen (28 juni). In de achtste finales is een confrontatie met de Rode Duivels mogelijk. Oekraïne kon zich niet plaatsen voor het WK.