Buslijnen MIVB ondervinden steeds meer hinder door taxibetoging

Buslijnen MIVB ondervinden steeds meer hinder door taxibetoging

De buslijnen van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB ondervinden steeds meer hinder van de taxibetoging. Ondertussen blijft het zowel op de grote als de kleine Ring aanschuiven. De MIVB laat omstreeks 10.20 uur via Twitter weten dat lijn 27 omgeleid wordt via de reisweg van bus 80. De lijnen 60, 64 en 79 worden omgeleid via Maalbeek en de lijnen 12, 21 en 36 zijn beperkt tot Maalbeek.

Actievoerende taxichauffeurs hebben vrijwel alle invalswegen en meerdere tunnels geblokkeerd, waardoor over de hele kleine Ring, van de Keizer Karellaan tot de Zuidlaan, het verkeer moeizaam loopt. Ook in de Belliardstraat is er verkeershinder. “Alle blokkades in het kader van de betoging van de taxi’s laten ten minste één rijstrook vrij”, laat de Brusselse politie wel weten via Twitter.Op de grote Ring is het ondertussen drie uur aanschuiven op de binnenring tussen Beersel en Sint-Stevens-Woluwe. Richting luchthaven van Zaventem is er ook vertraagd verkeer.

De politie laat weten dat er filterblokkades zijn op de snelwegen E40-A3 ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe, op de E411 tussen het Leonard-kruispunt en Oudergem en op de binnenring in Groot-Bijgaarden.

bron: Belga