Acties taxichauffeurs: verkeershinder neemt af op Brusselse grote ring

door
Belga
Leestijd 1 min.

De taxibetoging zorgt vandaag omstreeks 13.00 uur vooral voor hinder binnen Brussel. Op de grote ring is er enkel nog verstoord verkeer door een wegversperring ter hoogte van de afrit 8 Wemmel. Op de kleine ring is de verkeershinder zwaarder en ook het openbaar vervoer van de MIVB is intussen zwaar verstoord. Op de kleine ring is er tussen Hallepoort en Troon nog altijd grote verkeershinder door de betoging. De Belliardstraat blijft eveneens veel hinder ondervinden. De taxichauffeurs zijn zich rond de middag beginnen verplaatsen naar de Europese wijk, waardoor de doorgang er moeilijk is.

Op de E40-A3 aan het Reyerscomplex is de tunnel richting centrum geblokkeerd en is er enkel toegang tot het centrum via Montgomery.

De buslijnen 27 en 80 worden omgeleid via Montgomery en de lijn 36 via De Jacht. Lijnen 60 en 36 zijn omgeleid naar Merode en lijn 79 blijft omgeleid via Maalbeek. Lijnen 12, 21, 59 en 64 zijn beperkt tot Maalbeek, terwijl lijn 22 niet rijdt. Verschillende taxi's blokkeren intussen ook het Liedtsplein, waardoor de tramlijnen 25, 55, 62 en 93 vertragingen oplopen.

bron: Belga