De 5 places to be om in Antwerpen te coworken

Foto Fosbury and Sons

Antwerpen is een stad die er prat op gaat vol bruisend en creatief ondernemend talent te zitten. Maar al die starters en zelfstandigen hebben een plek nodig om te werken. Niet toevallig dus dat er in de Koekenstad enkele pareltjes van coworkingprojecten te vinden zijn. Hieronder vind je de leukste vijf terug!

House of Ape

Verborgen in de charmante wijk Zurenborg ligt House of Ape, een coworkingproject dat geconcentreerd is rond een grote, open zolder, maar waar ook aparte ruimtes voor teams van maximaal zes personen voor handen zijn. Geïnteresseerden die nog niet zeker zijn van hun stuk, kunnen gratis een proefweek boeken en zo proeven van de uitstekende ligging, de creatieve sfeer en, jawel, het geheime dakterras.

Coffeelabs

Vanop de Meir, Antwerps bekendse winkelstraat, kan je de koffie van Coffeelabs al ruiken. De coworking space neemt een pand in in de Lange Klarenstraat en koppelt daar het nuttige aan het aangename. In de open ruimtes kan je rustig alleen aan iets werken, of met twee iets bespreken, maar je kan het ook groter aanpakken. Zo zijn er presentatieruimtes, vergaderzalen, eventlocaties te huur en een immens terras, allemaal ondersteund door een heerlijke catering. Origineel was er enkel een Coffeelabs naast de Meir, maar nu vind je ze ook al in…

Fosbury and Sons

Dat klopt, Coffeelabs maakt ondertussen ook deel uit van Fosbury and Sons, de coworking space die veel meer is dan alleen dat. De organisatie huist in een oud kantoorgebouw dat tot op zijn betonnen botten gestript werd en via nieuwe ruimtes en een schitterende aankleding een nieuw gelaat kreeg. Het middelpunt is de bar, met de bijhorende gezellige tafeltjes, en de monumentale trap, die ook als zitruimte dient. Daarnaast vind je er ook ruimtes in alle vormen en maten. Van een vergaderzaal voor 8 collega’s, tot een boardroom voor 14 mensen of een ‘leefruimte’, waar je een lezing kan geven aan maximaal 65 ongetwijfeld aandachtige luisteraars.

Caroline De Cuyper

Er is ook leven buiten de Antwerpse ring en dat bewijst Caroline De Cuyper. De interieurontwerpster creëerde een pracht van een woning in Deurne en zet haar deur open voor iedereen die daar een event in wil organiseren. De Antwerpse deed ook culinaire ervaring op achter de kookpotten bij de coworking plek Bar d’Office en als deelnemer van ‘Mijn Pop-Uprestaurant’, dus probeer zeker ook eens bij haar aan tafel aan te schuiven.

Startbloc

Locatie, locatie, locatie. Niets is zo belangrijk voor een kantoor dan waar het zich bevindt en nergens zit je zo centraal als bij Startbloc. Geplet tussen het einde van de Meir en de Boerentoren, biedt de coworking space formules aan om een (flexibele) werkplek of vergaderzaal te reserveren. Ook heel handig is dat Startbloc dag en nacht open is. Ben je een nachtbraker, maar nog niet volledig overtuigd? Vraag dan je free trial aan.