Meer dan 600 taxi’s verwacht voor grote manifestatie morgen in Brussel

Meer dan 600 taxi's verwacht voor grote manifestatie morgen in Brussel

De organisatoren van de grote taximanifestatie die morgen in Brussel plaatsvindt verwachten dat 600 tot 1.000 taxichauffeurs naar de hoofdstad zullen komen om vanaf 5.00 uur het verkeer te belemmeren. Brussel Mobiliteit en de politie raden ten stelligste af om met de auto naar Brussel te komen. De taxichauffeurs zijn gekant tegen de liberalisering van de sector. Ze eisen dat Uber zich naar de huidige regels plooit.

“We verwachten zeshonderd tot duizend taxi’s. Dat hangt een beetje af van de mobilisatie vanuit het buitenland. We schatten dat een zeshonderdtal Belgische taxichauffeurs deelnemen en dan nog een driehonderdtal taxi’s uit het buitenland”, vertelt Sam Bouchal, woordvoerder van de Belgische Taxifederatie Febet.Het grote verzamelpunt om 5.00 uur ’s morgens wordt het Heizelplateau, maar er zullen ook nog andere vertrekpunten zijn, verspreid over het hele gewest. Verschillende toegangswegen worden mogelijk geblokkeerd. De politie laat weten dat er hinder wordt verwacht op de ring rond Brussel (R0) of op de in- en uitritten, maar ook op de Keizer Karellaan, het rondpunt Schuman, het Heizelplateau en in de richting van de nationale luchthaven.

De betoging zal een hele dag duren, want ook in de namiddag staan er nog acties gepland. Om 13.30 uur vertrekt een betoging aan het Noordstation en zal de colonne zich verplaatsen via Kruidtuinlaan, Pachecolaan, Sint Goedelekathedraal, Congresplein en -straat, Madouplein, Jozef II-straat, Belliardstraat, naar de Blijde Inkomstlaan en de korte Wetstraat nabij Schuman. De aankomst wordt rond 15.30 uur verwacht.

bron: Belga