Kwal. EK U21 - België stapje dichter bij EK na winst tegen tien Hongaren

De jonge Rode Duivels hebben maandagavond een goede zaak gedaan in de kwalificatiecampagne voor het EK voetbal voor beloften. België won in Leuven met 3-0 van Hongarije. Bij de rust was het 1-0. Al na tien minuten spelen kwamen de Hongaren met z'n tienen te staan. Bence Tóth werd na een tackle van het veld gestuurd. In de 19e minuut bracht Siebe Schrijvers (RC Genk) het Belgische beloftenelftal op voorsprong. Aan de rand van de zestien hield de kapitein de Hongaarse verdedigers af. Zijn schot uit de draai ging via de linkerpaal binnen.

De toeschouwers in stadion Den Dreef moesten tot de tweede helft wachten op het volgende doelpunt. Dat kwam er in de 64e minuut toen Isaac Mbenza (Montpellier) zijn voorzet op het van hoofd Dodi Lukebakio (Watford) schilderde. Die laatste mikte in de rechterhoek. Acht minuten later duwde Landry Dimata (Wolfsburg) vanop de stip de 3-0 tegen de netten.

Na zeven wedstrijden is België leider van groep 6 met zeventien punten. Zweden, dat twee wedstrijden minder telt, volgt op zes punten, net als Hongarije, dat een wedstrijd minder speelde. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het EK in Italië en San Marino, dat als kwalificatietornooi voor de Olympische Spelen in Tokio geldt.

Dinsdag neemt Malta het tegen Zweden op en ontvangt Turkije Cyprus. België heeft nog drie uitwedstrijden voor de boeg: op 7 september op Malta, op 11 september in Hongarije en op 16 oktober in Zweden.