Eden Hazard: "We hebben één doel: de WK-finale"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels staan aan de vooravond van hun eerste oefeninterland van het jaar, morgenavond tegen Saoedi-Arabië. Iets minder dan drie maanden voor de openingswedstrijd is de blik nu al op het WK gericht, het moment van de waarheid voor deze gouden generatie, na twee kwartfinales op rij op de vorige twee grote toernooien. "Vier jaar geleden in Brazilië was het voor het merendeel van onze spelers het eerste WK. Nu hebben we meer ervaring en is er maar één doel: de WK-finale halen. We weten wat ons te doen staat. Na het WK zullen we zien of we de voorbije twee jaar vooruitgang hebben geboekt, of niet. Pas op de eindronde zullen we zien hoever we staan", aldus de Belgische aanvoerder.

Na het 3-3 gelijkspel tegen Mexico en de nipte 1-0 zege tegen Japan eind vorig jaar klonk hier en daar wat gemor omtrent het geleverde spel van de Rode Duivels, ook vanuit de spelersgroep. Kevin De Bruyne ventileerde openlijk dat het allemaal wel wat beter mocht en stelde ook het tactische systeem in vraag. Thibaut Courtois wil dan weer winnaars op het veld zien en plaatste op zijn beurt vraagtekens bij de tactiek. "Elke speler denkt daar anders over. Ik denk persoonlijk niet dat er een mentaliteitsprobleem is. Op training is iedereen scherp en op het veld weten we wat de opdracht is. We kennen het tactische systeem en hebben ook de spelers om het tot uitvoering te brengen."

Bij Chelsea heeft Hazard lastige weken achter de rug. In de competitie is de landskampioen op achtervolgen aangewezen en in de Champions League volgde de uitschakeling tegen Barcelona. Bovendien leek Hazard niet echt tevreden met zijn rol als valse negen. "Het klopt dat het een delicate periode was, met belangrijke wedstrijden. Gelukkig hebben we de competitie nog en ook in de FA Cup willen we iets neerzetten. Eerlijk gezegd vond ik het wel eens leuk om als valse negen uitgespeeld te worden, het is eens iets anders. Al is de nummer tien wel mijn favoriete positie, net achter de spitsen. Ik speel waar de coach me kan gebruiken. Zolang ik maar op het veld sta."

Bron: Belga