Bijna veertig doden bij brand in Siberisch winkelcentrum

Bijna veertig doden bij brand in Siberisch winkelcentrum
Bijna veertig doden bij brand in Siberisch winkelcentrum

Bij de brand in een winkelcentrum in de Siberische stad Kemerovo is het dodental zondag opgelopen tot 37. Dat bericht het Russische persagentschap TASS op basis van de brandweer. Er raakten ook zeker 43 mensen gewond. Het vuur brak uit in een bioscoop op de vierde verdieping van het centrum en zette een oppervlakte van 1.600 vierkante meter in as. Meer dan 500 manschappen werden ingezet om het vuur te bestrijden. De brandweer had meedere uren nodig om de brand onder controle te krijgen.
De Russische rampenbestrijding heeft momenteel 37 doden kunnen bevestigen, maar vreest dat de balans nog verder kan oplopen omdat nog 35 mensen vermist zijn. Ze sluit daarnaast niet uit dat er nog overlevenden kunnen worden gevonden. Onder de doden zijn ook veel kinderen, klinkt het. Zij bevonden zich op het moment van de brand in een speelhoek.
De precieze oorzaak van de brand is nog niet gekend, maar de onderzoekers gaan uit van een defecte kabel.
Russisch president Vladimir Poetin uitte zijn medeleven met de slachtoffers en hun nabestaanden. Hij heeft speciaal uitgeruste manschappen vanuit Moskou naar Kemerovo gestuurd. De industriestad ligt in het Siberische Koezbassgebied en telt ruim 500.000 inwoners.

Bron: Belga