Arrestaties na brand in Russisch winkelcentrum

Arrestaties na brand in Russisch winkelcentrum

Na een brand in een winkelcentrum in de Siberische stad Kemerovo, waarbij bijna 40 doden vielen, zijn drie mensen opgepakt. Dat meldde het Russische persbureau Tass vandaag op basis van bronnen bij de politie. De directeur van het winkelcentrum is een van de drie opgepakten. Het vuur brak uit in een bioscoop op de vierde verdieping van het centrum en zette een oppervlakte van 1.600 vierkante meter in as. Meer dan 500 manschappen werden ingezet om het vuur te bestrijden. De brandweer had meerdere uren nodig om de brand onder controle te krijgen.

Onder de 37 doden waren ook 9 kinderen. Zeker 43 mensen raakten gewond. Het ministerie voor Rampenbescherming meldt dat er in totaal 64 mensen vermist zijn. “Daarbij zijn ook 37 mensen wier lichamen geborgen zijn, maar die nog niet geïdentificeerd konden worden”, klinkt het.Er is een onderzoek gestart om de precieze oorzaak van de brand te achterhalen. De speurders gaan voorlopig uit van een defecte kabel.

Russisch president Vladimir Poetin uitte zijn medeleven met de slachtoffers en hun nabestaanden. Hij heeft speciaal uitgeruste manschappen vanuit Moskou naar Kemerovo gestuurd. De industriestad ligt in het Siberische Koezbassgebied en telt ruim 500.000 inwoners.

bron: Belga