Wereld’s hoogste standbeeld is bijna klaar voor het grote publiek

Wereld's hoogste standbeeld bijna klaar voor het grote publiek
Foto / State of Unity

Op het Indiase eiland Sadhu ontpopt zich momenteel een erg bijzonder schouwspel. Arbeiders zijn de laatste hand aan het leggen van wat het hoogste standbeeld ter wereld moet worden. 

Het Indiase Statue of Unity kost 258 miljoen euro en zal 181 meter hoog zijn. Daarmee stoot het de Chinese Spring Temple Buddha met zijn 150 meter van de troon. Behalve een indrukwekkend staaltje design, is ook de omgeving een streling voor het oog. Statue of Unity is omringd door water en groene heuvels.

Politieke en sociale leider 

De man die afgebeeld staat is politiek en sociaal leider Sardar Vallabhbhai Patel. Volgens een woordvoerder moet het beeld niet alle inwoners uit India herinneren aan de vrijheidsstrijd van hun natie, maar ook de mensen inspireren om Sardar Vallabhbhai Patels ideologieën van eenheid, patriottisme en een goed bestuur te volgen. Ondanks het idee hierachter, vinden tegenstanders de bouw smakeloos en een totale geldverspilling

Opening 

Smakeloos of niet, het prestigieuze project opent bijna zijn deuren. In oktober kunnen bezoekers voor het eerst een kijkje nemen. Daarnaast gaat ook het omliggende driesterrenhotel en restaurant open. De overheid hoopt met de attractie niet alleen spirituele zingeving te stimuleren, maar ook de economie in de provincie aan te wakkeren.