WTA Miami - Elise Mertens biedt in derde ronde weinig tegenstand tegen Johanna Konta

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA-21) is er zondag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales van het WTA-toernooi van Miami (hard/8.648.508 dollar). De 22-jarige Limburgse ging in de derde ronde kansloos onderuit tegen de Britse titelverdedigster Johanna Konta (WTA-14), die in de tweede ronde ook al Kirsten Flipkens uitschakelde (WTA-71). Mertens, het 22e reekshoofd in Florida, won amper drie spelletjes. Na 1 uur en 5 minuten verloor ze met 6-2 en 6-1. Het was de eerste ontmoeting tussen beide speelsters. Konta wacht in de achtste finales een ontmoeting met de Amerikaanse Venus Williams (WTA-8) of de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-29).

Met Mertens sneuvelde de laatste Belg op de hoofdtabel van het enkelspel. Flipkens en Alison Van Uytvanck (WTA-51) strandden in de tweede ronde, Yanina Wickmayer (WTA-109) en Ysaline Bonaventure (WTA-137) raakten niet voorbij de kwalificaties. Bij de mannen vierde David Goffin (ATP-9) een rentree in mineur. De Luikenaar werd uitgeschakeld in de tweede ronde.

Met de Nederlandse Demi Schuurs staat Mertens wel nog in de achtste finales van het dubbelspel. Daarin geven ze de Duitse Tatjana Maria en de Oekraïense Lesia Tsurenko partij.

De Limburgse begon met de toernooizege in het Australische Hobart en een halve finale op het Australian Open uitstekend aan het seizoen, maar de jongste weken stokt de motor. In Doha en Dubai strandde ze telkens in de zestiende finales, op Indian Wells was de tweede ronde het eindstation.

.

bron: Belga