Weerbericht – Zondag start vrij zonnig, laten duiken weer wolken op

Zondag is het eerst vrij zonnig, later neemt de bewolking geleidelijk toe, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. In het noordwesten van het land kan in de loop van de namiddag wat lichte regen vallen. De maxima schommelen tussen 8 graden in de Ardennen en 13 graden in Laag- en Midden-België. Dat meldt het KMI. Zondagavond en -nacht wordt het zwaarbewolkt en verspreidt de lichte regen zich vanuit het noordwesten verder over het land. Ten zuiden van Samber en Maas wordt de regen intenser. Ondertussen wordt het vanaf het westen droger met opklaringen maar een bui is niet uitgesloten. Minima tussen 1 en 5 graden.
Maandag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en kan hier en daar een buitje vallen. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 10 of 11 graden elders.
Dinsdag trekt een actieve regenzone van west naar oost over ons land: het wordt zwaarbewolkt met aanhoudende regen. De maxima schommelen rond 10 à 11 graden. Woensdag verandert het weerbeeld nauwelijks en krijgen we opnieuw een grijze en regenachtige dag. Maar de aangevoerde lucht is iets frisser, waardoor de maxima niet hoger liggen dan 7 graden in het centrum van het land. Tegen donderdag lijkt de slepende storing verder te verzwakken, waardoor we een overwegend droge dag verwachten. Een lokale bui blijft echter mogelijk. Maxima rond 7 à 8 graden.
Vrijdag of zaterdag bereikt een nieuwe, actieve, Atlantische storing ons land. We krijgen dan opnieuw grijs en regenachtig weer met maxima rond 11 graden.

bron: Belga